Guvernul a anunţat că un Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului Marian Neacşu pregăteşte transferarea reţelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii către autorităţile locale, pentru ca aceste servicii să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunităţii. Astfel, premierul Nicolae Ciucă a decis să înceapă procesul de transfer al celor 15 unităţi spitaliceşti aflate în prezent în coordonarea MT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În acest sens, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental şi local, arată comunicatul de presă al Executivului.
 
Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, ministrul transporturilor şi infrastructurii, Sorin  Grindeanu, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, reprezentanţi ai ministerelor dezvoltării, educaţiei, muncii, precum şi ai autorităţilor locale la nivel de oraş, municipiu şi consiliu judeţean şi ai conducerii universităţilor de medicină din România.
 
„Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea şi resursele pentru ca autorităţile locale să poată consolida şi chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universităţile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste reţele”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.