Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţat de urgenţă privind modificarea Ordonanţei de urgenţă nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi pentru modificarea articolului 97 din Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, actul normativ extinde programul guvernamental prin care copii din   zonele defavorizate vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar.

Astfel, în anul şcolar 2022 - 2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, mai indică sursa citată

Finanţarea Programului-pilot va fi alocată bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unităţile-pilot, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti, astfel: în anul 2022 suma de 147 milioane lei, iar în anul 2023 suma de 207,900 milioane lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.