Grupul de Comunicare Strategică infirmă informaţiile vehiculate pe reţelele sociale privind "închiderea/carantinarea" municipiului Bucureşti, precizând că nu există nicio discuţie privind închiderea Capitalei sau a altui oraş din România. Totodată, Grupul anunţă că Poliţia Română s-a sesizat din oficiu privind infracţiunea de comunicare de informaţii false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Infirmăm în mod categoric informaţiile vehiculate prin intermediul reţelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului Bucureşti. NU există nicio discuţie despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraş din România!", a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.
 
Sursa citată avertizează asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informaţii false, fie prin intermediul reţelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicaţii.
 
"Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenţii ostile ordinii sociale şi de o agendă contrară interesului public. Această situaţie devine cu atât mai gravă în contextul acţiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate", a arătat GCS.
 
Grupul de Comunicare Strategică a luat în discuţie evoluţia situaţiei din ultimele zile şi gravitatea vehiculării de informaţii false de natură să determine panică în rândul cetăţenilor. 
 
"În acest context, Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de “comunicarea de informaţii false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal şi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani", a precizat GCS.
 
Totodată, Grupul de Comunicare Strategică face apel la responsabilitate către toate instituţiile de presă să NU dea publicităţii informaţii care nu sunt verificate din surse oficiale.
 
"Totodată, facem un apel public la cetăţeni să nu răspândească pe reţelele de socializare, sau pe alte canale, informaţii care nu provin din surse oficiale", a mai arătat sursa citată.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.