Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a anunţat că, până la sfârşitul acestui an, se va putea circula pe autostradă de la Focşani la Buzău, arătând că sunt 13 loturi pe Autostrada A7, de la Ploieşti până la Paşcani, finanţate din PNRR şi se lucrează pe toate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut şi tronsonul de la Buzău până aici, aproape de Adjud, din A7. Acum două săptămâni iarăşi l-am văzut cu primul ministru, acelaşi tronson. Se vede în cele două săptămâni un progres. Sunt optimist, suntem optimişti că până la sfârşitul acestui an vom putea să circulăm pe autostradă de la Focşani la Buzău, ba chiar şi pe o parte din lotul de la Adjud, fiindcă e foarte important să se termine acel lot din jurul Adjudului fiindcă blocajul în Adjud este cel pe care îl ştiţi mai bine decât mine”, a declarat vineri, ministrul Transporturilor.

El a afirmat că ritmul de lucru de pe A7 îi obligă şi pe alţi constructori să facă la fel.

“Eu cred că ritmul în care, iarăşi, un alt constructor român arată că se poate, aici e vorba de un UMB, de Umbrărescu, eu cred că îi obligă şi pe alţi constructori, fie că sunt autohtoni, fie că sunt străini, să vadă că perioada aia romantică din trecut, în care veneau, când veneau, mai ales unele companii străine, veneau în România şi veneau cu, să zicem, cu 100 de ingineri şi după ei cu 100 de avocaţi doar să câştige claim-uri, s-a cam terminat. Aşa că trebuie să facă lucrări, noi finanţări avem, există PNRR, există Programul Operaţional de Transporturi, doar să facă treabă şi să se ţină de contract”, a precizat ministrul Transporturilor.

Grindeanu a adăugat că pe toate loturile din A7 sunt făcute lucrări.

“Avem 13 loturi de autostradă de A7, de la Ploieşti până la Paşcani, prin PNRR, se lucrează pe absolut toate 13. Termenele de finalizare pe aceste 13 loturi, conform contractului, sunt de tipul următor: patru dintre ele trebuie să se finalizeze anul acesta şi celelalte nouă anul viitor. Cred că jumătate din acestea vor fi date în trafic în acest an”, a explicat Grindeanu.

Întrebat când va avea loc prima inaugurare de pe A7, ministrul Transporturilor a răspuns: “Am convenit cu constructorul, cu UMB, să nu stăm să dăm în circulaţie loturi întregi. Dacă sunt finalizate de la o descărcare la alta, cât se poate da drumul în circulaţie, să putem să dăm drumul în circulaţie. Se lucrează şi e destul de înaintat inclusiv primul lot de la Buzău spre Focşani. Acolo deja am văzut că anumite porţiuni nu doar că sunt înainte, ci toarnă stratul de uzură ceea ce ne duce mult înainte. Nu vreau să îmi iau angajamente de genul acesta, facem cincinalul în patru ani jumătate, v-am spus ce reuşim până la finalul anului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.