Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, în legătură cu podul de la Brăila, că toate neconformităţile trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei care l-a realizat şi a precizat că, dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci lucrarea nu va fi recepţionată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că raportul CESTRIN recomandă ca pentru podul de la Brăila să se refacă hidroizolaţia şi să fie pus un nou covor asfaltic, dar şi când ar putea fi realizate aceste lucrări şi dacă se va închide circulaţia integral sau parţial. 
 
“Am mai spus despre acea companie următorul lucru: că parcă au dublă personalitate, într-o parte lucrează bine şi dau exemplu unde se lucrează bine, pe lotul de autostradă Piteşti-Curtea de Argeş, unde se înaintează extraordinar de bine şi unde, dacă îşi menţin ritmul, vor termina anul viitor, pe vremea asta, acel lot 5 de autostradă, înainte de termen. S-a lucrat extraordinar de bine. S-a ajuns peste 50, undeva spre 60%, peste toate aşteptările. Asta ar fi o personalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu.
 
El a menţionat că CNAIR a luat decizia corectă de a nu recepţiona lucrările la podul de la Brăila. 
 
“Pe partea cealaltă, e toată istoria, nu doar asta ce m-aţi întrebat, cea legată de pod, unde au fost diverse desfăşurări şi unde CNAIR a luat decizia corectă, şi anume aceea de a nu recepţiona, nici nu pot legal să facă acest lucru cei de la CNAIR, atâta timp cât nu sunt îndepărtate toate neconformităţile. Ştiu că s-a solicitat de către CNAIR, s-au solicitat diverse expertize independente care au scos în evidenţă anumite lucruri care trebuie să fie remediate de către compania care a construit podul. Altfel nu se recepţionează. Nu se întâmplă aceste lucruri, e o chestiune care ţine şi de finanţe în ceea ce îi priveşte şi de anumite plăţi, eliberări de garanţii şi toate lucrurile care decurg din nerecepţionarea unei lucrări”, a transmis ministrul Transporturilor.
 
El a adăugat şi alte lucruri care trebuie rezolvate de compania respectivă în legătură cu podul de la Brăila. 
 
“Mai mult decât atât, eu mă aştept să se ţină de cuvânt şi să termine descărcarea pe Jijila, de pe malul tulcean, până la sfârşitul anului, că aşa s-au angajat. Mă aştept să se ţină de termenul pe care îl au cu macaralele, pentru că e acel ordin dat de către CNAIR ca până la sfârşitul acestei luni să finalizeze. Dacă nu, eu am anunţat în urmă cu vreo două săptămâni, când am fost la Brăila, se va deschide 24 din 24. Nu e posibilă o asemenea atitudine. Aici lucrurile sunt cât se poate de clare. Toate neconformităţile trebuie să fie îndepărtate, pe cheltuiala companiei respective, nu pe altă cheltuială”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Circulaţia a fost deschisă pe noul pod de la Brăila, în această vară, însă au apărut deja mai multe nereguli care sunt reparate de către constructor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.