Sorin Grindeanu a transmis, marţi, după vizita premierului Ciolacu la Ministerul Transporturilor, că tebuie să maximizăm eficienţa transportului rutier, feroviar, naval şi aerian pentru ca România să devină un puternic Hub pentru transportul european de persoane şi de marfă şi că prioritară este absorbţia fondurilor europene din actualul cadrul financiar, PNRR, prin realizarea proiectelor mari de infrastructură rutieră şi feroviară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să maximizăm eficienţa transportului rutier, feroviar, naval şi aerian pentru ca România să devină un puternic Hub pentru transportul european de persoane şi de marfă! Am discutat, astăzi, despre abordarea strategică pentru acest domeniu cu premierul Marcel Ciolacu şi cu directorii marilor companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook. 
 
El arată că prioritară este absorbţia fondurilor europene din actualul cadrul financiar, PNRR, prin realizarea proiectelor mari de infrastructură rutieră şi feroviară.
 
”Un rol determinat pentru România îi revine Portului Constanţa atât pe componenta maritimă, fluvială, cât şi pe cea feroviară şi rutieră între Uniunea Europeană şi Asia, Africa sau Orientul Mijlociu.
Iar Guvernul se angajează să consolideze rolul acestui Port prin continuarea investiţiilor. Investiţiile trebuie accelerate şi pe Coridoarele europene de transport rutier şi feroviar, care la rândul lor fac parte din ansamblul infrastructurii cheie a României şi a Uniunii Europene”, mai spune Sorin Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.