Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că nu lipsa fondurilor este cauza lipsei infrastructurii de transport în România. Făcând o analiză a cauzelor pentru care România nu are autostrăzi şi nici cale ferată, Grindeanu enumeră birocraţia, obstacolele pe care România şi le-a pus singură în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, dar şi faptul că unele companii au fost "învăţate să vină în România, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze bani".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cel puţin în ultimii ani, şi nu puţini, nu a fost vorba de o lipsă de finanţare, ci a fost, în foarte multe cazuri, problemă de birocraţie şi de modul în care s-au implementat diverse proiecte şi putem să detaliem, vedem rezultatul şi anume rezultatul este cel pe care-l văd toţi românii şi nu doar toţi românii, toţi cei care vin în România. Şi anume faptul că în acest moment în România lipseşte infrastructură de transport, fie că vorbim de cea rutieră şi cea feroviară, nu avem o infrastructură nici măcar pe metrou extrem de dezvoltată în Bucureşti. Pe scurt, statul român indiferent de guvernele din ultimii treizeci şi de ani care au fost, a rămas dator din acest punct de vedere românilor”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni seară, la B1 Tv.
 
El a explicat, de exemplu, că cei de la CNAIR au aşteptat peste jumătate de an pentru a primi un aviz de la Apele Române pentru un tronson de drum.
 
Grindeanu a reclamat, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, că "în foarte multe cazuri prin transpunere directivelor pe care le-am făcut în aceşti ani (...) ne-am pus singuri diverse obstacole”, el spunând că, pe lângă birocraţie, aceasta este o altă cauză pentru care România nu are infrastructură de transport. 
 
"A treia cauză: poate unele companii, poate, deşi aş putea să o dau ca şi certitudine, au fost învăţate să vină în România, unele, să vină în România, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze bani. Există exemple şi le ştiţi şi toţi românii le ştiu. (...) Cu complicitatea statului român, e evident, dar nu sunt eu în măsură şi nu sunt cel care poate să cerceteze aşa ceva, dar este evident”, a adăugat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.