Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că în şedinţa Executivului va fi aprobată înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute în programul naţional de vaccinare şi, de asemenea, se aprobă înfiinţarea unităţii de management a vaccinului care va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am venit astăzi înainte de şedinţa de Guvern la Ministerul Sănătăţii pentru că astăzi vom aproba, printr-un Memorandum, înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din programul naţional de vaccinare. Este o chestiune extrem de importantă”, declarat premierul Sorin Grindeanu la finalul vizitei de lucru pe care a făcut-o la Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, potrivit lui Grindeanu, tot în şedinţa de joi a Executivului, va fi aprobată înfiinţarea unei unităţi de management a vaccinării care va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului.

”Şi totodată, tot astăzi, se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul, o unitate de management a vaccinării, iar această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici - şi chiar ţin să subliniez acest lucru - campania de conştientizare a populaţiei. Este o chestiune extrem de importantă”, a mai spus şeful Executivului, subliind că, ”din păcate, a trebuit Ministerul Sănătăţii în aceste luni să acţioneze pompieristic să stingă diverse focuri apărute prin proasta gestiune trecută”.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat, în acest context, că unitatea de management a vaccinării se constituie în interiorul ministerului de resort.

”Va avea cinci membri, va fi coordonată de către doamna Pistol (Adriana Pistol - n.r.) de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi va avea componentă de achizţii, componentă de sănătate publică, componentă juridică. Va avea absolut toate componentele”, a afirmat Bodog.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.