Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că restricţiile rutiere de pe podul de la Feteşti nu vor fi ridicate în această săptămână, aşa cum era programat, deoarece specialiştii au descoperit probleme la structură şi este nevoie de lucrări mai ample decât era planificarea iniţială. El a menţionat că aceste lucrări vor fi oprite înainte de începerea sezonului estival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă restricţiile rutiere pe podul de la Feteşti vor fi ridicate, joi, aşa cum era programat iniţial sau dacă au fost găsite probleme. 
 
“S-au găsit probleme în momentul când au decopertat. Chiar vorbeam cu domnul preşedinte venind încoace, în momentul în care au decoperat au găsit probleme de structură, probleme mai grave decât se aşteptau şi de aceea nu s-a putut respecta. Se lucrează, inclusiv azi dimineaţă. Acum poate aveau informaţii că se trece pe acolo, dar se lucrează. În momentul în care s-a decopertat şi s-a văzut structura şi au dat seama că este nevoie de lucrări mai ample faţă de cât şi-au planificat iniţial”, a explicat ministrul Transporturilor. 
 
El a precizat că, deşi restricţia trebuia să fie ridicată în această săptămână, va mai dura şi în luna mai, urmând să fie ridicată înainte de începerea sezonului estival.
 
“Trebuia să fie restricţia până în Paşti, din ce mi-au spus va mai dura probabil şi pe parcursul lunii mai, o  săptămână, două, din informaţiile pe care ni le-au transmis. În mod cert sezonul, când începe normal sezonul, dau la o parte 1 Mai, nu vor mai fi restricţii”, a menţionat Sorin Grindeanu. 
 
Lucrările de reabilitare a Podului peste braţul Borcea de pe A2 au fost reluate la finalul lunii februarie. 
 
”Lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, sunt programate în intervalul 22.02.2022 – 21.04.2022. Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe pod”, anunţă CNAIR.
 
Pe perioada lucrărilor, Calea I de circulaţie, sensul Bucureşti – Constanţa, între km 142+885 şi km 148+015 va fi închisă traficului, circulaţia fiind deviată pe Calea II, unde se va desfăşura în ambele sensuri.
 
Termenul de finalizare al contractului de execuţie este data de 25.04.2023.
 
Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.