Grădina Zoologică din Târgu Mureş participă la proiecte internaţionale de repopulare, iar un bizon a pornit către Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan. Scopul programului este stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri dimineaţă, o femelă bizon din Grădina Zoo, şi-a început călătoria spre Berlin, cu destinaţia finală Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, în Munţii Caucazului. Din Berlin, alături de bizoni proveniţi din multe alte grădini zoologice, va pleca spre Azerbaidjan”, anunţă, vineri seară, Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

Reprezentanţiib acesteia precizează că scopul programului internaţional la care Gradina Zoologică din Târgu Mureş participă este de stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului din estul Azerbaidjanului.

”Grădina Zoologică din Târgu Mureş nu va rămâne fără bizoni: unul va rămâne, iar lui i se va alătura în curând un nou companion, ca parte a programului de schimb de animale”, a mai anunţat instituţia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.