Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, în jurul prânzului, într-o casă din satul Brăniştari, comuna Călugăreni, transmite ISU Giurgiu. Când au intrat în dormitor şi au văzut ce se întâmplă, proprietarii au cerut ajutor şi au încercat să stingă focul, până la sosirea pompierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajunşi la caz cu o autospecială de stingere, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni au constatat faptul că incendiul se manifesta şi în pod, unde ardeau grinzi din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, mai arată comunicatul de presă al ISU Giurgiu.

Aceştia au acţionat rapid, astfel încât incendiul să nu se extindă şi au reuşit să protejeze de flăcări restul casei.

În încăperea în care a izbucnit incendiul au ars un televizor şi mobilier, iar din cauza apei s-au deteriorat tavanele casei.

Conform sursei citate, pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalaţiei electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

„- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

- nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

- nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

- nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

- verificaţi periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.