Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, 31 cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un autocamion încărcat cu roşii, care se deplasa pe ruta Turcia-România, condus de un cetăţean turc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 28.07.2023, în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean turc în vârstă de 44 de ani, care se afla la volanul unui autocamion în care transporta legume (roşii) pe ruta Turcia-România. În baza analizei de risc, colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit în compartimentul marfă al autocamionului, poliţiştii de frontieră descoperind ascunse 31 persoane”, precizează comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră Române.

În cadrul cercetărilor, a fost constatat faptul că sunt cetăţeni sirieni şi nu deţin documente de identitate, iar din declaraţiile acestora a rezultat faptul că şoferul avea cunoştinţa despre prezenţa acestora în autocamion.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni, şoferul şi autocamionul au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.