Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv a declarat, luni, la Iaşi, că profesorii nu vor fi obligaţi să se vaccineze, dar că îi roagă pe dascăli să îşi depăşească teama şi să se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigel Paraschiv a făcut aceste afirmaţii la deschiderea noului an universitar de la Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii (USV) din Iaşi, fosta Universitate Agronomică.

"Simt că pluteşte o întrebare din toate părţile: «O să ne obligaţi să ne vaccinăm?». Nu, nu vă vom obliga să vă vaccinaţi, legislaţia primară în România nu obligă pe nimeni să se vaccineze. Nu ne permitem noi, de la Ministerul Educaţiei, să cerem lucrul acesta. Dar vă rugăm să depăşiţi teama şi să vă vaccinaţi, tocmai pentru a veni aici în campus, pentru a merge cu studenţii în laboratoare", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv în faţa profesorilor şi studenţilor prezenţi la festivitatea de deschidere a USV Iaşi.

Totodată, Paraschiv a afirmat că Universitatea pentru Ştiinţe Vieţii din Iaşi este prima instituţie de învăţământ superior din România care deschide noul an universitar, el pledând pentru prezenţa fizică a studenţilor la cursuri.

"Este o restartare, trebuie să ne întoarcem la şcoală. Ştiu că printre noi sunt oameni care din teamă sau din motive medicale şi-ar dori să continuăm în online. Am făcut faţă în online un an şi jumătate. Este foarte important să-ţi priveşti studentul în ochi când i te adresezi. Doar astfel îţi dai seama dacă e alături de tine, dacă te înţelege, dacă participă şi dacă rămâne cu ceva în urma efortului dumneavoastră. Şcoala nu poate fi la cel mai înalt nivel decât dacă interacţionăm", a subliniat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.