Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) funcţionează foarte bine, nu s-a pus problema reorganizării sau desfiinţării lor, sunt şapte persoane care şi-au depus demisia din câteva comisii şi acolo vor fi făcute completări, a anunţat secretarul de stat Gigel Paraschiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Despre o eventuală reorganizare a Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), nu se pune problema nici să le reorganizăm şi nici să le desfiinţăm. Această informaţie a apărut în spaţiul public în urmă cu 10 zile. Am fost întrebat dacă vrem să  desfiinţăm UEFISCDI. Răspunsul meu a fost: Nici pomeneală. Are un rol după care funcţionează, un regulament. Nu s-a pus problema reorganizării, restructurării, desfiinţării UEFISCDI", a explicat secretarul de stat pentru învăţământul superior.

Legat de o posibilă reorganizare a CNATDCU, secretarul de stat Gigel Paraschiv a spus că nu sunt necesare modificări care să schimbe statutul şi rolul Consiliului.

"CNATDCU are un regulament de funcţionare, comsii de specialitate, atâta timp cât beneficiarii sistemului nu au observaţii nu cred că sunt necesare modificări. Cel mult se pot face, la solicitări, modificări minore, care să nu schimbe statutul şi rolul CNATDCU", a mai spus Paraschiv.

El a arătat că, în prezent, sunt şapte posturi vacante în mai multe comisii din cadrul Consiliului, în urma unor demisii.

"Cred ca sunt şapte persoane din diverse comisii care şi-au depus demisia, vor trebui făcute în curând completări de comisii. Nu, nu ne-am propus să desfiinţăm CNATDCU. Funcţionează foarte bine. Nu vedem de ce să schimbăm ceva ce merge", a adăugat secretarul de stat.

Afirmaţia lui Paraschiv a fost întărită de ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

"Nu se pune problema nici să îl reorganizăm, nici să îl restructurăm", a precizat Năstase.

Întrebat despre sesizarea de plagiat în cazul lucrării de doctorat a Codruţei Kovesi, ministrul Educaţiei a spus că a fost o decizie, teza nu e plagiat.

"De problema plagiatului se ocupă CNATDCU. Ei decid. A fost o contestaţie, s-a reevaluat, rezultatul este public. A fost o decizie, teza nu este plagiat. Vom prelua tot ceea ce este corect, obiectiv şi care va conduce către obiectivele pe care ni le asumăm", a spus Pavel Năstase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.