Un ghid audio în limbile română, engleză şi germană este disponibil începând de sâmătă în aplicaţia Sibiu City, oferind informaţii despre principalele obiective turistice din centrul istoric, dar şi despre personalităţi din istoria oraşului. Ghidul propune un traseu de aproximativ 2 ore. Informaţiile sunt disponibile atât sub formă audio, cât şi sub formă de text scris şi sunt susţinute de fotografii şi descrieri referitoare la detaliile arhitectonice ale clădirilor, imagini vechi din istoria oraşului sau peisaje. Obiectivele sunt integrate în hărţi, oferind astfel posibilitatea de navigare GPS spre locaţia selectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Aplicaţia Sibiu City App oferă începând de astăzi un nou instrument util pentru turişti: un ghid audio în trei limbi, pentru vizitarea centrului istoric al Sibiului. Acest ghid este binevenit mai ales în această perioadă în care restricţiile necesare pentru gestionarea pandemiei sunt încă în vigoare pentru că permite vizitatorului să descopere pe cont propriu centrul istoric, respectând distanţarea”, anunţă Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ghidul audio este disponibil în aplicaţia Sibiu City App, fiind destinat atât vizitatorilor oraşului, cât şi locuitorilor dornici să afle informaţii despre istoria Sibiului. Acesta oferă informaţii despre principalele obiective turistice din centrul istoric, dar şi despre personalităţi din istoria oraşului.

Ghidul cuprinde 27 de capitole şi propune un traseu de aproximativ 2 ore. Informaţia este disponibilă atât sub formă audio, cât şi sub formă de text scris, în limbile română, engleză şi germană. Informaţiile sunt susţinute de fotografii şi descrieri referitoare la detaliile arhitectonice ale clădirilor, imagini vechi din istoria oraşului sau peisaje. Obiectivele sunt integrate în hărţi, oferind astfel posibilitatea de navigare GPS spre locaţia selectată.  

Traseul acoperit de ghidul audio porneşte din Centrul de Informare Turistică din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, trecând prin Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, strada Mitropoliei, parcul ASTRA, strada Nicolae Bălcescu, str. Cetăţii, Piaţa Schiller şi revenind în Piaţa Mare pe strada Arhivelor.  

Proiectul a fost iniţiat şi conceput de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Eventya, firma contractă de Primăria Sibiu să dezvolte şi să asigure conţinutul aplicaţiei Sibiu City App. Conţinutul ghidului audio este rezultatul unei colaborări cu ghizii de turism ai oraşului şi validat de istorici experţi în istoria Sibiului. Înregistrările au fost realizate în cadrul unui studio profesionist, iar vocea aparţine actriţei Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Emöke Boldizsár. Albumele foto au fost create special pentru ghidul audio de fotograful profesionist Gabriela Cuzepan–Bebeşelea.  

Sibiu City App este aplicaţia oficială a Primăriei Municipiului Sibiu, lansată în anul 2013 ca produs turistic. În 2018, a fost adăugat un modul util sibienilor – Raportări Incidente, transformând aplicaţia într-un instrument de comunicare electronică între cetăţeni şi administraţia oraşului.

În cei 8 ani de existenţă, aplicaţia Sibiu City App a fost descărcată de peste 50.000 de persoane. Statisticile arată că aceasta este utilizată, în medie, de peste 6.000 de persoane/lună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.