Unul dintre bărbaţii din Galaţi acuzaţi că ar fi racolat, în ultimii şapte ani, peste 100 de persoane pe care le-ar fi obligat să muncească în Italia a fost arestat preventiv. Cel de-al doilea a fost plasat sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse judiciare au anunţat, joi, că magistraţii Tribunalului Galaţi au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Spînu Titi şi plasarea sub control judiciar a lui Spînu Iulian. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja contestată de către inculpatul Spînu Titi şi de către Parchet în cazul celui de-al doilea bărbat. 

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut, miercuri, percheziţii la patru bărbaţi bănuiţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ceilalţi doi sustrăgându-se urmăririi penale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 2009-2016, cei patru au racolat peste 100 de persoane, pe care le-ar fi transportat în Italia şi le-ar fi predat unor doi cetăţeni  italieni şi unei femei de cetăţenie română, pentru a fi exploatate prin muncă.

Bărbaţii le-ar fi promis victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din  Italia, prezentându-le alte condiţii decât cele reale referitoare la cazare şi durata  zilei de muncă. În realitate, persoanele nu puteau pleca de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De asemenea, de la fiecare persoană pe care au trimis-o în Italia bărbaţii încasau 150 de euro lunar, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro.

Miercuri, doi dintre bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar dosarul fost înaintat Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.