Un consilier local din Galaţi, profesorul Doru Căstăian, anunţă că va oferi cărţi, dintre care unele de colecţie, celor care se vor imuniza anti-Covid în perioada următoare. Profesorul îşi justifică gestul prin faptul că "vaccinarea este în impas în România", dar şi prin faptul că, fiind diriginte la o clasă care anul viitor va susţine Bacalaureatul, vrea ca elevii să înveţe fizic la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că vaccinarea este în impas în România şi am motive să cred că lucrurile sunt departe de a fi încheiate, chiar dacă acum par sub control. Fiind profesor, diriginte al unor tineri care intră în clasa a XII-a, dar si din considerente mai generale, îmi doresc din suflet să avem un an şcolar normal. Şi, de aceea, vreau să contribui şi eu cu un mic gest, mai degrabă simbolic, la efortul de vaccinare. Aşadar, voi oferi celor care vor decide să se vaccineze şi vor putea proba asta cu o adeverinţă ulterioară acestui anunţ un exemplar cu autograf, fie dintr-o carte de-a mea, fie dintr-o traducere pe care am făcut-o, evident, în limita stocului pe care-l am la dispozitie. Există şi câteva cărţi scrise şi/sau traduse de alţii, aparţinând colecţiei de ştiinţa a editurii Humanitas", a scris consilierul Doru Căstăian pe o reţea de socializare.

La Galaţi, conform ultimelor raportări ale autorităţilor, au fost administrate până acum 198.425 de vaccine anti-Covid. Numărul totral al persoanelor care au primit şi a doua doua doză este de 93.154  în timp ce peste 7.800 de gălăţeni au fost imunizaţi cu vaccinul Janssen.

În acest judeţ, de la debutul pandemiei, s-au infectat cu coronavirus 27.663 de persoane dintre care 951 au decedat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.