Poliţiştii locali din Galaţi au aplicat, de la intrarea în vigoare a legii antifumat şi până în prezent, peste 500 de sancţiuni în valoare de peste 60.000 de lei, dintre care 51.300 de lei anul acesta, cele mai multe amenzi fiind date unor persoane care fumau în spaţii de joacă pentru copii, în cadrul unor unităţi de învăţământ, în staţii de autobuz sau pieţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele nouă luni ale acestui an la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat, în baza legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, un număr de 366 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 51.300 lei, potrivit unui comunicat transmis joi de Poliţia Locală Galaţi.

În total, de la intrarea în vigoare şi până în prezent, poliţiştii locali au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 60.000 lei, iar cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale au fost date unor persoane care fumau în diferite locuri precum spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare.

Totodată, şapte dintre amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei, au fost date unor baruri sau restaurante în interiorul cărora clienţii fumau. 

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.