Protestul angajaţilor de la societatea de transport în comun din Galaţi s-a încheiat după demisia directorului general şi după ce şoferii au primit confirmarea că le vor fi majorate salariile cu 155 de lei, cât reprezintă aplicarea ratei inflaţiei. Autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele au ieşit pe traseu după mai multe ore în care tot transportul în comun a fost paralizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform liderului de sindicat al Transurb, George Preda, protestul s-a încheiat după ora 14.00.  

"Autobuzele au început să iasă pe traseu. Am semnat o minută cu reprezentantul Primăriei. A fost aprobată revendicarea noastră de creştere a salariului cu 155 de lei, care reprezintă aplicarea ratei inflaţiei la salariile tarifare, începând cu 1 noiembrie, iar directorul general, Dumitru Dorian, şi-a dat demisia. Mâine va fi numit un nou director general interimar. Vom vedea ce va urma de la anul. Avem 2 clauze în contract care, teoretic, ar asigura nişte măriri salariale, dar şi noi suntem convinşi că nu se pot da atâţia bani că nu sunt de unde. Atâta vreme cât găsim înţelegere la administraţie, va fi bine",  a declarat liderul de sindicat. 

În numele angajaţilor Transurb, liderul de sindicat şi-a cerut scuze gălăţenilor, cerând înţelegere şi spunând că de-a lungul vremii în urma protestelor iniţiate de şoferi şi călătorii au avut beneficii, prin îmbunătăţirea condiţiilor de transport. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.