Aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii locale de transport public în comun, din municipiul Galaţi, protestează, marţi dimineaţă, în faţa sediului Primăriei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile la timp, dar şi de starea parcului auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii societăţii Transurb din Galaţi s-au strâns marţi dimineaţă în faţa sediului Primăriei pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de întârzierele salariale. 

"Protestăm pentru faptul că nu primim salariile, ni s-a propus dacă putem accepta doar jumătate din salarii, iar cealaltă jumătate nu se ştie când. Pe 15 ar fi trebuit să primim salariile, am acceptat o întârziere de două zile, numai că ieri contrar aşetpătărilor noastre ni s-a spus că nu pot să nu onoreze salariile integral, doar 50%, iar celaltă jumătate fără orizont", a spus liderul de sindicat din Transurb, George Preda.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totodată, el a reclamat şi starea în care se află parcul auto, cu multe mijloace de transport învechite.  

Pe de altă parte, directorul interimar al societăţii Transurb, Gigel Caliga, a declarat că întârzierile salariale au apărut din cauza lipsei lichidităţilor, dar se fac demersuri pentru obţinerea de bani de la societăţile cu care Transurb are contracte.

"Facem demersuri către bancă pentru a obţine lichidităţi, dar şi către Primărie, Damen şi Sidex; încercăm să facem facturi pentru prestaţii viitoare şi alte mecanisme pentru a îmbunătăţi viaţa angajaţilor Transurb", a spus Caliga. 

Reprezentanţi ai angajaţilor Transurb au fost invitaţi la discuţii în cadrul Primăriei.

Potrivit sindicaliştilor, în cadrul societăţii Transurb sunt aproximativ 800 de salariaţi, iar cei mai mulţi au salarii sub 1.900 lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.