Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat, luni, că preotul din comuna gălăţeană Schela, Dănuţ Hohotă, care a lovit mortal cu maşina un bărbat, a fost suspendat din funcţie. Arhiepiscopia Dunării de Jos arată, într-un comunicat de presă, că a luat cunoştinţă cu "adâncă mâhnire" de accidentul rutier provocat duminică seară de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(...) preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-l pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări", arată Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Preotul din comuna gălăţeană Schela Dănuţ Hohotă, de 44 de ani, a fost reţinut după ce, duminică seara, a lovit mortal cu maşina un bărbat de 49 care mergea pe marginea unui drum din localitate, apoi a părăsit locul accidentului, poliţiştii stabilind că preotul avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, preotul urmând să fie dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.