O femeie din Galaţi a fost trimisă în judecată după ce a obţinut mii de euro de la persoane cărora le-a promis angajarea în sistemul medical. Ea a indus în eroare victimele, lăsându-le să creadă că poate influenţa concursurile pentru posturile de asistent medical, infirmier şi şofer la Spitalul Judeţean şi la Serviciul de Ambulanţă Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele au fost comise în 2018. Conform procurorilor, la acel moment, gălăţeanca a primit 2.000 de euro de la o persoană după ce a lăsat-o să creadă că poate aranja cu un medic din cadrul Spitalului de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi ca persoana respectivă să treacă fără probleme de concursul pentru angajarea pe un post de asistent medical.

"În ziua de 20.04.2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, suma de 2.000 de euro de la un martor denunţător, după ce a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. În schimbul banilor, i-a promis denunţătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 şi, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical", informează DGA Galaţi.

În acelaşi an, a primit de la alte două persoane sume de 3 mii euro, respctiv 3500 euro, sub promisiunea că le va ajuta să se angajeze ca şofer la Ambulanţa, respectiv infirmieră la Spitalul Judeţean.

"Totodată, în zilele de 17 şi 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro şi 500 de euro de la o altă persoană martor denunţător, după ce a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul aceluiaşi spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 şi, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră", mai precizează DGA.

Gălăţeanca a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.