Bine ai venit la News.ro! Pentru a accesa tot conținutul publicat de către echipa editorială News.ro, scrie-ne la abonamente@news.ro.

Galaţi: Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a dublat faţă de acum două săptămâni

Scris de Ciprian Sterian |
Galaţi: Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a dublat faţă de acum două săptămâni

Numărul solicitărilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi s-a dublat faţă de acum două săptămâni, susţine directorul medical al instituţiei, dr.Mihai Polinschi, care precizează că din aproximativ 400 de solicitări în 24 de ore, 100 sunt pentru prelevarea de teste în vederea depistării coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical al SAJ Galaţi, Mihai Polinschi, susţine că  numărul solicitărilor a crescut foarte mult în aceste zile, ajungându-se la circa 400 de apeluri în 24 de ore.

"E o presiune foarte mare. Numărul de solicitări pentru pacienţi cu simptome de Covid a crescut foarte mult. Avem în jur de 400 de solicitări pe zi din care 100 sunt pentru teste. Practic, faţă de acum 2 săptămâni, numărul solicitărilor s-a dublat, iar situaţia e destul de strânsă şi pentru că numărul locurilor libere e foarte limitat, mai ales la Terapie Intensivă. Personalul de la Salvare a ajuns să plece la un caz de Covid, să vină la bază şi să plece la alt caz de Covid", a declarat Polinschi.

La Galaţi, miercuri, au fost 92 de persoane confirmate cu coronavirus şi 8 decese în rândul bolnavilor cu SARS CoV-2. În total, de la debutul pandemiei, în acest judeţ 22.776 de gălăţeni s-au infectat, iar 662 au decedat.

În ceea ce priveşte vaccinarea, la Galaţi s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti COVID 14.849 de persoane, în timp ce 19.651 au primit doar prima doză.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Recomandările editorilor