Numărul bătrânilor morţi din azilul ”Sfântul Ilie” din Galaţi, transformat în focar de coronavirus, a ajuns la 6. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care face o vizită în judeţul Galaţi, a afirmat că focarul trebuie izolat şi asanat, astfel încât activitatea de îngrijire a vârstnicilor să continue.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, ultimele raportări arată că în azilul ”Sfântul Ilie” din Galaţi, 6 persoane asistate au decedat din cauza coronavirusului.

În azil mai sunt în prezent 60 de bătrâni din circa 130-140 câţi erau înainte de izbucnirea crizei coronavirusului. În cursul zilei de luni, doi dintre bătrâni vor fi transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase pentru că sunt suspecţi de coronavirus, iar alţi doi vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean, fiind negativi, dar având probleme medicale care necesită îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, ceilalţi bătrâni care sunt confirmaţi cu coronavirus sunt internaţi în spitale din judeţul Galaţi.

Între timp, un alt caz de COVID -19, al cincilea, a fost confirmat în azilul ”Sfântul Spiridon” din Galaţi. Aici, coronavirusul a ajuns, spun surse medicale, de la o infirmieră. Până acum, în această unitate sunt confirmaţi cu coronavirus 2 bătrâni şi 3 persoane din rândul angajaţilor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care face, luni, o vizită la Galaţi, a declarat că trebuie izolate focarele.

”Noi trebuie să putem să gestionăm situaţia astfel încât să izolăm focarul, să-l asanăm şi să poată continua activitatea de îngrjire a bătrânilor în această locaţie”, adeclarat Tătaru.

În judeţul Galaţi au fost confirmate în total 195 de cazuri de infectare cu coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.