Peste o sută de persoane au participat, sâmbătă, la Galaţi, la un marş de protest faţă de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, manifestanţii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii, scandând lozinci precum ”Copiii noştri nu-s cobaii voştri”, ”Libertate” sau ”Jos mâinile de pe copiii noştri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei circa 120 de manifestanţi, mobilizaţi pe Facebook, s-au strâns pentru început în parcul din cartierul gălăţean Ţiglina 1 de unde au pornit în marş, pe trotuar, pe străzile Brăilei şi Domnească, spre sediul Prefecturii.

Protestarii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii cu flori în mâini, au purtat bannere şi pancarte pe care se putea citi ”Medicul recomandă, pacientul decide”, ”Mama alege pentru mine”, ”Nu vrem să fim cobaii voştri pe banii noştri”, ”Opriţi vaccinarea forţată”,  „Avem tot ce ne

trebuie...”. Totodată, manifestanţii au scandat ”Copiii noştri nu-s cobaii voştri”, ”Libertate” sau ”Jos mâinile de pe copiii noştri”.

Cei prezenţi la protest şi-au exprimat nemulţumirile faţă de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie.

”Vrem să fim liberi şi corpul nostru e decizia noastră, avem în familie doi copii nevaccinaţi şi alţi trei vaccinaţi. Cei nevaccinaţi nu au luat nicio pastilă, iar cu ceilalţi am avut probleme: alergii alimentare, diaree, în spitale”, a spus o femeie.â

La rândul său, un bărbat a spus că el nu are încredere că vaccinurile sunt sigure, iar copilul său, care suferă de autism, posibil să aibă această boală de la un vaccin.

”Protestăm pentru dreptul nostru medical. Medicul recomandă, pacinetul decide, printre noi sunt siuficienţi oameni care au păţit asta; şi eu am un copil care are autism, nu ştiu dacă de la vaccinuri, dar sunt oameni care ştiu sigur că în urma vaccinului au avut probleme cu copilul”, a spus bărbatul.

Manifestanţii şi-au încheiat marşul de protest în faţa sediului Prefecturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.