Mama bebeluşului sirian adus pe lume la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi spune că este fericită că fiul său s-a născut în libertate. Soţul femeii afirmă şi el că se bucură că soţia şi bebeluşul sunt sănătoşi şi că şi-ar dori să plece în Germania, unde meseria sa de mecanic auto este plătită mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohamadd Al Hussein, în vârstă de 34 de ani, tatăl bebeluşului sirian născut, marţi, la Spitalul Judeţean din Galaţi, a spus că a plecat din Siria din cauza războiului şi a pericolului în care se aflau el şi familia sa.

"Este război acolo; eram în pericol. Am plecat acum un an. Drumul a fost din Siria, în Turcia şi apoi în Grecia, cu o călăuză, şi apoi din Grecia cu avionul. Am plătit bani; munceşte cineva degeaba? 1.200 de dolari am dat, dar nu am avut probleme", a declarat bărbatul, pe holurile spitalului.

El a precizat că se bucură că soţia sa, Nour, de 25 de ani, şi nou-născutul sunt sănătoşi.

"Sunt foarte fericit. Mă bucur că mama este sănătoasă, copilul la fel, este al treilea. Sunt de o lună şi cinci zile aici, nu am putut să iau legătura încă cu familia să le dau vestea, acolo nu au internet, lisesc multe", a mai spus bărbatul.

Mama copilului a spus că se simte obosită, dar că este foarte fericită că fiul ei s-a născut în libertate.

"Sunt puţin obosită, a fost grea-grea naşterea, dar sunt foarte fericită. Mă bucur că l-am născut aici, în libertate. Seamănă cu fraţii săi", a spus femeia. 

Tatăl bebeluşului a mai afirmat că îşi doreşte să-şi găsească un loc bine plătit într-o ţară din vestul Europei, cum ar fi Germania, unde are rude.

"Vreau să plec mai departe, am mai multe şanse într-o altă ţară, meseria mea e mai bună în altă parte decât aici. Sunt mecanic auto. Aş rămâne, dar sunt salariii foarte mici aici; am întrebat, dacă erau salarii mai mari sau eram singur aş fi rămas aici, nu era o problemă", a mai spus bărbatul. 

Familia de sirieni mai are doi băieţi, unul de patru ani şi şase luni, iar celălalt de trei ani. 

Reprezentanţii Centrului de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Galaţi au arătat, marţi, într-un comunicat de presă, că numărul persoanelor din centru a crescut, după ce o femeie din Siria a născut un băieţel sănătos, cu o greutate de trei kilograme.

”Yosiuf este primul copil refugiat născut astăzi (n.r. – marţi) într-o familie de persoane relocate la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi”, se preciza în comunicat.

Familia de sirieni a fost transferată, în luna octombrie, din Grecia în România în cadrul programului de relocare, perioadă în care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internaţională, cererile lor fiind soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

Familia a fost cazată în Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Galaţi care are o capacitate de 200 de locuri şi asigură recepţia, cazarea, soluţionarea cererilor de azil şi asistenţa solicitanţilor de azil şi a persoanelor cu o formă de protecţie depuse în judeţele Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.