Mai mulţi şoferi din judeţul Galaţi reclama că îşi strică maşinile pe un drum judeţean pietruit care asigură cea mai rapidă legătură între două localităţi deoarece acesta se umple cu apă pe mai multe porţiuni de fiecare dată când plouă sau se topeşte zăpada, acesta având şi gropi. Autorităţile afirmă că încearcă să găsească o soluţie şi că după aprobarea bugetului Consiliului Judeţului Galaţi se vor aloca bani pentru lucrările necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul judeţean 240A din judeţul Galaţi este pietruit şi asigură pe o distanţă de aproximativ 4 kilometri cea mai rapidă cale de acces între localităţile Ghidigeni şi Cerţeşti, însă de fiecare dată când plouă abundent sau se topeşte zăpada pe mai multe porţiuni ale şoselei se adună apă, în plus fiind şi gropi.

Ionuţ Dumitraşcu, profesor de sport la şcoala din localitatea Ghidgeni, spune că şi-a stricat maşina de mai multe ori din cauza stării drumului.

"Teoretic este drum judeţean, practic, este o mocirlă de la cap la coadă. Cei care lucrează la fermă ocolesc prin câmp, dar ei sunt dotaţi cu tractoare şi de multe ori râd de mine «domnule profesor, noi avem tractoare, tu nu ai». Maşina am stricat-o de nenumărate ori de nici nu mai ştiu. Am schimbat şi motor, tot ce înseamnă bucşăraie", a afirmat profesorul.

De altfel, şi în urmă cu doi ani profesorul a postat pe Facebook un mesaj în care se plângea de starea drumului.

În ultimele zile, şoferii au început să reclame din nou starea drumului.

"De-abia am scos maşina din service. Mai merg o săptămână şi o duc din nou", a afirmat un şofer.

Oamenii mai spun că dacă nu ar folosi acest drum, ar fi nevoiţi să facă un ocol de aproximativ 100 de kilometri.     

Pe de altă parte, autorităţile spun că drumul este folosit în special de către agricultori care îl deteriorează cu utilajele şi că apa se adună într-o singură zonă, dar că vor încerca să găsească o soluţie pentru a-l înălţa, astfel încât să nu se mai inunde.

"Este un drum folosit în special de către cei din agricultură şi vă daţi seama că tractoarele îl afectează. Acolo este o problemă. Doar într-o singură zonă este ca într-o pâlnie şi de pe ambii versanţi se scurge toată apa şi stă acolo în drumul acela. Vom încerca să ridicăm drumul, să facem drumul, să-l înălţăm, cu structură de piatră. Trebuie trimis şi un specialist acolo să vadă însă unde ar putea să se deverseze apa aceea", a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Fotea a afirmat că şoferii pot folosi între timp drumul dintre Cerţeşti, Cârlomâneşti şi Ghidigeni care nu înseamnă un ocol prea mare.

"Este acest drum, este un pic mai lung decât cel direct. Dar în niciun caz nu vorbim de un ocol de 100 de kilometri", a mai spus preşedintele CJ Galaţi.       

Preşedintele CJ a dat asigurări că odată cu aprobarea bugetului Consiliului Judeţului Galaţi se vor aloca bani pentru lucrările necesare la DJ 240A. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.