Grefierii şi colegii lor din personalul conex şi auxiliar de la Tribunalul Galaţi, Judecătoria Galaţi şi Curtea de Apel Galaţi îşi încetează acţiunile de protest începute în urmă cu o săptămână, după ce o parte din solicitări le-au fost deja soluţionate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Tribunalului Galaţi şi ai Sindicatului Ius-Lex Galaţi au transmis, joi, un comunicat, potrivit căruia grefierii şi colegii acestora din personalul conex şi auxiliar de la Tribunalul Galaţi, Judecătoria Galaţi şi Curtea de Apel Galaţi îşi încetează acţiunile de protest.

”Sindicatul Ius-Lex Galaţi, reprezentând interesele personalului auxiliar de specialitate şi persoalului conex din cadrul Judecătoriei Galaţi, Tribunalului Galaţi şi, praţial, al Curţii de Apel, parte din federaţia Projust Bucureşti înţelege să înceteze protestul declanşat începând cu data de 30.01.2017, având în vedere soluţionarea parţială a revendicărilor şi promisiunea de soluţionarea a acestora”, se arată în documentul semnat de preşedintele Tribunalului Galaţi, Robert George Florea, şi de preşedintele sindicatului Ius-Lex, Mirela State.     

Grefierii, personalul conex şi auxiliar de la Tribunalul Galaţi, Judecătoria şi Curtea de Apel Galaţi au demarat pe 27 ianuarie o serie de acţiuni de protest, prin întreruperea programului de lucru, la început o oră, iar de la începutul acestei săptămâni câte două ore, nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie.

Zeci de grefieri de la instanţe din Bucureşti şi din ţară au oprit lucrul, luni, arătându-se ”dezamăgiţi” de modul în care se aplică legile referitoare la salarizarea personalului auxiliar din justiţie. 

”Federaţia Naţională Sindical Projust (...) îşi exprimă în mod public dezamăgirea profundă faţă de modul discriminator, nelegal şi nedrept în care unii reprezentanţi ai magistraţilor, aflaţi în diferite funcţii de decizie la nivelul Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, instanţelor şi parchetelor, au înţeles să pună în aplicare dispoziţiile legale referitoare la salarizarea personalului auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete. Dezamăgirea noastră şi a grefierilor din ţară este cu atât mai mare cu cât aceste discriminări şi nedreptăţi au fost săvârşite tocmai de reprezentanţii profesiilor de la care întreaga populaţie aşteaptă înfăptuirea justiţiei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de Federaţia Projust.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.