Dunărea a ajuns, marţi, la Galaţi, la un nivel de 580 de centimetri, cu 20 de centimetri peste cota de atenţie, astfel încât apa a invadat unele porţiuni de pe Faleza Inferioară. POmpierii din Galaţi fac verificări la agenţii economici pentru respectarea planurilor de intervenţie în caz de inundaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul Dunării a ajuns, marţi, la Galaţi, la 580 de centimetri, în creştere cu 7 centimetri faţă de ziua precedentă şi cu 20 de centimetri peste cota de atenţie atinsă duminică, potrivit datelor prezentate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

Din cauza nivelului crescut al Dunării, apa a invadat unele zone de pe Faleza Inferioară, locul de promenadă preferat de majoritatea gălăţenilor, iar atunci când se formează valuri mai mari, mai multe zone ale pistei pentru biciclete din apropierea malului Dunării sunt acoperite de apă.

Totodată, câteva terase şi unele sculpturi metalice situate chiar pe malul Dunării au fost acoperite de apă.

Având în vedere nivelul crescut al Dunării, ISU Galaţi a demarat verificări la agenţii economici în privinţa respectării planurilor de intervenţie în caz de inundaţii.

"S-au făcut verificări privind punerea în aplicarea a planurilor de intervenţie în caz de inundaţii la agenţii economici riverani şi operatorii portuari, inclusiv în ceea ce priveşte dotarea cu saci cu nisip. Nu s-au constatat probleme. În continuare monitorizăm situaţia de pe Dunăre şi de pe afluenţi din zona de competenţă", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

El a precizat că Faleza Inferioară a Dunării este considerată zonă inundabilă şi prin urmare este neprotejată.

Cota de inundaţii pe Dunăre la Galaţi este de 600 centimetri, iar cea de pericol de 700 centimetri. 

De altfel, hidrologii au instituit cod galben şi portocaliu de inundaţii pe Dunăre, valabil până în 6 aprilie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.