Doar patru elevi din judeţul Galaţi au fost declaraţi promovaţi la Evaluarea Naţională, în urma soluţionării contestaţiilor, în condiţiile în care 664 de note au fost mărite, 219 micşorate, iar 35 au rămas nemodificate, procentul final de promovabilitate ajungând la 83,63%. În acelaşi timp, o elevă a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, după contestaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor comunicate sâmbătă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, procentul de promovare la Evaluarea Naţională, după contestaţii, la nivelul judeţului Galaţi, este de 83,63%, cu 0,11% mai mare decât cel iniţial. În urma contestaţiilor, încă 4 elevi au fost declaraţi promovaţi.

La proba de limba şi literatura română s-a înregistrat un număr de 507 contestaţii, în urma cărora 404 note au fost mărite, 89 au fost micşorate şi 14 au rămas nemodificate. Astfel, procentul de promovare la această probă a crescut, la nivelul judeţului Galaţi, de la 91,8% la 92,13%.  La proba de matematică s-a înregistrat un număr de 411 contestaţii, în urma cărora 260 de note au fost mărite, 130 au fost micşorate şi 21 au rămas nemodificate. Procentul de promovare la această probă a crescut, la nivelul judeţului Galaţi, de la 71,55% la 72,16%.

Pe de altă parte, potrivit datelor publicate pe portalul evaluare.edu.ro, o elevă de la Colegiul Naţional V. Alecsandri Galaţi a obţinut media 10.00 la Evaluarea Naţională, după ce a depus contestaţie şi i s-a mărit nota la disciplina matematică de la 9.90 la 10.00. Astfel, în total, în judeţul Galaţi zece candidaţi au obţinut anul acesta la Evaluarea Naţională medii de 10.00.

Cele mai mici medii, de 1.00, au fost obţinute de doi elevi de la Şcoala Gimanzială "Constantin Pufan" din municipiul Galaţi.

La Evaluarea Naţională, în judeţul Galaţi, s-au înscris 3.766 de candidaţi, dintre care au susţinut proba la limba şi literatura română 3.614, iar cea de matematică 3.611.

Sîmbătă după-amiază au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după contestaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.