Şaptesprezece unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi au fost închise, marţi, din cauză că accesul microbuzelor şcolare este dificil pe mai multe drumuri acoperite de zăpadă, în funcţie de evoluţia vremii, autorităţile urmând să decidă prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor sau reluarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a anunţat, marţi, într-un comunicat, că din cauza condiţiilor nefavorabile au fost suspendate cursurile în 17 unităţi şcolare din localităţile Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Buciumeni, Corni, Cuca, Cuza-Vodă. Drăguşeni, Nicoreşti, Poiana, Rădeşti, Slobozia Conachi, Smulţi şi Vârlezi.

Cauza principală a imposibilităţi funcţionării unităţilor de învăţământ este accesul dificil al microbuzelor şcolare pe unele drumuri dintre sate, iar în funcţie de evoluţia vremii se va decide reluarea cursurilor sau prelungirea perioadei de suspendare a acestora. 

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că la nivelul judeţului Galaţi nu s-au înregistrat probleme deosebite din cauza viscolului din noaptea de luni spre marţi, cu excepţia faptului că o ambulanţă a rămas blocată circa zece minute pe DJ 242A în zona localităţii Slivna.

Ambulanţa care a ajuns într-un sul de zăpadă a fost deblocată cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.