Cinci sute de persoane din două sute de gospodării din localitatea Traian, judeţul Galaţi, au fost evacuate din cauza pericolului de explozie la cisterna plină cu GPL din care se scurg gaze. Pompierii lucrează în continuare la eliberarea controlată a gazului în atmosferă, iar proprietarul cisternei a fost amendat cu 5.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratullui pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au declarat, duminică, pentru News.ro, că cinci sute de persoane din două sute de gospodării din Traian au fost evacuate.

Decizia a fost luată preventiv, din cauza pericolului de explozie la cisterna încărcată cu GPL din care se scurg gaze. Pompierii intervin în continuare cu mai multe autospeciale pentru asigurarea măsurilor de securitate, creând o plasă de apă.

Potrivit ISU Galaţi, operatorul economic care deţine cisterna a fost amendat cu 5.000 de lei.

”Amenda a fost aplicată pentru utilizarea cisternei cu defecţiuni la ecjopamentele tehnice care au provocat scurgerea accidentală a substanţelor periculoase şi favorizarea riscului de apariţie a pericolului de explozie”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

Potrivit acestora, operaţiunea de eliberare controlată a gazului în atmosferă continuă, iar întoarcerea populaţiei la locuinţele proprii va fi posibilă după trecerea pericolului.

Pompierii din Galaţi intervin, duminică, pentru asigurarea măsurilor de securitate la o cisternă încărcată GPL care prezintă scurgeri de gaze. Aceasta a fost trasă pe un câmp, la aproximativ un kilometru de Drumul Naţional 25. Traficul rutier şi feroviar în zonă este în continuare blocat. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.