Un bebeluş de o lună din localitatea Bereşti, judeţul Galaţi, a ajuns la spital în stare foarte gravă, intoxicat cu nitriţi, după ce mama sa i-ar fi pregătit laptele praf cu apă dintr-o sursă nesigură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia ar fi luat apă dintr o fântână din gospodărie, i-ar fi preparat laptele bebeluşului şi i-a dat să mănânce. La scurt timp, copilul a început să se simtă rău.

Cum nu îşi mai revenea, bebeluşul a fost dus la dispensarul din localitate, iar apoi a fost cerut ajutorul medicilor de la Ambulanţă.

După ce l-au consultat,medicii au decis să-îl ducă de urgenţă la spital.

”Echipajul a preluat-o de la dispensarul centru de permanenţă de la Bereşti. Mămica era acolo venită, era cu o asistentă, copilului i-a fost acordat primul ajutor si s-a decis să fie dus la spitalul Târgu Bujor. De acolo a fost transportat la Spitalul Judeţean şi fiindcă era un caz destul de grav, a fost trimis echipajul cu elicopter. Este vorba despre o intoxicaţie cu nitriţi din sursă de apă neverificată de la domiciliu, cu care se făcea laptele praf. Sindrom de deshidratare din cauza unei boli diareice acute”, a explicat Mihai Polinschi de la Serviciul de Ambulanţă Galaţi

Nimeni nu îşi explică de ce femeia a luat apă pentru laptele copilului dintr-o sursă neautorizată.

Primarul din Bereşti, Octavian Dică, spune că în localitate există reţea de apă potabilă şi nimeni nu a avut probleme până acum

”Nu se ştie de unde provine. Familia respectivă nu prea are grijă, mai mult bunica se ocupă. Noi avem reţea de apă şi nu au fost probleme niciodată”, a declarat primarul din Bereşti, Galaţi.

Bebeluşul, care a ajuns în stare foarte gravă la spital, a fost transferat la Spitalul de Copii Galaţi. În prezent, starea lui este stabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.