Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a anunţat că până în acest moment au fost identificaţi patru pasageri din microbuzul în care a călătorit cetăţeanul confirmat sâmbătă cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost identificat şoferul din Bucureşti, persoana bolnavă, bineînţeles, şi 4 persoane din Galaţi dintr-un total de 17 pasageri”, a declarat, duminică,  prefectul de Galaţi.

În acelaşi context, prefectul de Galaţi a făcut un apel la toţi cei care au călătorit pe 29 februarie, de la Bucureşti la Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), la ora 12:15, să rămână izolaţi la domiciliu şi să anunţe autorităţile.

”E o situaţie extrem de serioasă, dorim să prevenim alte cazuri. În această noapte vom continua acţiunea de identificare a persoanelor care au călătorit în microbuz alături de bărbatul diagnostricat cu coronavirus. Ne-au fost comunicate datele de către societatea de transport ale persoanelor care au fost cu cupoane de pensie în călătorie şi continuăm verificările pentru a-i descoperi pe toţi”, a mai declarat Gabriel Avrămescu.

La rândul lor, reprezentanţii PrefecturiiBuzău au precizat că, din discuţiile purtate cu şoferul microbuzului, a rezultat că nu au fost pasageri care au debarcat pe raza judeţului Buzău.

În judeţul Galaţi, un bătrân de 72 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta venit din Lombardia, în data de  29 februarie. În data de 6 martie, bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID 19.

În acest context,  în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, Secţia de boli infecţioase,  unde se află în prezent internat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.