Un număr de 58 de copii din judeţul Galaţi au fost diagnosticaţi cu rujeolă, din luna mai şi până în prezent, existând încă 3.441 de copii nevaccinaţi, în condiţiile în care 5.720 de doze de vaccin ROR au ajuns abia săptămâna trecută la DSP Galaţi, iar 90% dintre ele au fost deja distribuite în teritoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, a declarat, miercuri, că în judeţ, de la începutul lunii mai şi până în prezent, au fost diagnosticaţi cu rujeolă 58 de copii, fiind înregistrat şi un deces în cazul unui bebeluş, în vârstă de şase luni, din comuna Buciumeni, care a murit în urmă cu câteva săptămâni la un spital din Iaşi.

Reprezentanta DSP Galaţi a precizat că la finalul lunii iunie în judeţul Galaţi figurau 4.959 de copii care necesitau imunizarea antirujeolă, dar în urmă cu o săptămână au ajuns în judeţul Galaţi 5.720 de doze de vaccin ROR, iar aproximativ 90% dintre acestea au fost deja distribuite medicilor de familie din judeţ. Astfel, 1.518 copii au fost vaccinaţi, în timp ce alţi 3.441 de copii sunt încă nevaccinaţi.

Iordăchescu a mai spus că până când se va lua o decizie privind înfiinţarea de centre de vaccinare, populaţia din două localităţi fără medici de familie, din Buciumeni şi Bălăşeşti, a fost direcţionată către medicii de familie din două comune apropiate - Nicoreşti, respectiv Bălăbăneşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.