Reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor au lansat, vineri, un apel către cetăţeni să ajute animalele din adăpost pentru a nu suferi din cauza frigului şi a lipsei hranei, după ce cinci câini bătrâni au murit în ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au afectat şi animalele, iar la adăpostul Asociaţiei "Help Lăbuş" din Galaţi cinci câini bătrâni au murit din cauza frigului.

"Ne-au murit cinci câini, cu tot sprijinul pe care l-am dat ca să-i protejăm de frig. Ei erau foarte bătrâni şi nu se puteau mişca aşa cum se mişcă cei mai tineri, le-a cedat inima. Noi le-am pus paie, pături, le-am asigurat hrană, dar au murit", a afirmat, vineri, preşedintele asociaţiei, Corina Grigore. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a lansat un apel către cetăţeni pentru a sprijini adăpostul cu hrană pentru animale şi lemne de foc pentru ca animalele să nu aibă de suferit.

"Avem nevoie hrană uscată pentru câini, lemne pentru foc, mâncare pentru capre şi ponei şi de aceea am lansat un apel către cei care vor şi pot să ne ajute. În perioada asta friguroasă au nevoie şi de hrană caldă, dar este îngheţată toată. Va daţi seama că şi costurile cresc mult. Zilnic, avem nevoie de 40 de saci cu boabe, ceea ce înseamnă 800 de lei. Pentru noi este foarte mult. Cu mâncarea şi apa avem probleme mari pentru că totul este îngheţat. Nu le mai putem da mâncare caldă şi suntem nevoiţi să le dăm doar hrană uscată", a spus Corina Grigore. 

În adăpostul asociaţiei din Galaţi sunt aproximativ 1.100 de câini, şase măgari, trei capre şi un ponei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.