Cei aproximativ o sută de angajaţi societăţii locale de transport public în comun, din municipiul Galaţi, strânşi marţi în faţa sediului Primăriei, au renunţat la acţiunea de protest, după ce au primit asigurări din partea primarului că îşi vor primi salariile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de sindicat din cadrul societăţii Transurb, George Preda, a declarat, în urma discuţiilor avute cu primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, că a primit asigurări din partea acestuia că Primăria va aloca circa 1.100.000 de lei pentru achitarea salariilor angajaţilor societăţii, iar aceştia au renunţat la proteste.

"S-au găsit sumele necesare acoperirii salariiilor întârziate, dar şi pentru avansul pe luna decembrie, din data de 30. Plăţi se vor face începând de astăzi, aşa ni s-a spus. Sunt bani care ar fi trebuit achitaţi mult mai devreme, fiind vorba despre sumele necesare acoperii diferenţelor de preţ pe kilometru pentru diferite categorii care au facilităţi precum pensionari, elevi sau studenţi care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Societatea nu este într-o situaţie prea bună, dacă a fost nevoie ca oamenii să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile salariale", a mai spus Preda. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aproximativ o sută de angajaţi ai societăţii locale de transport public în comun, din municipiul Galaţi, au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Primăriei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile la timp, dar şi de starea parcului auto.

Pe parcursul protestului, activitatea societăţii nu a fost afectată.

Potrivit sindicaliştilor, în cadrul societăţii Transurb sunt aproximativ 800 de salariaţi, iar cei mai mulţi au salarii sub 1.900 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.