Treisprezece cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi s-au îmbolnăvit până acum de coronavirus, iar 17 angajaţi erau în izolare după ce au intrat în contact cu colegii contaminaţi. Zece dintre cei izolaţi au revenit, joi la muncă, după 14 zile de izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului SAJ Galaţi, Mihail Polinschi, în acest moment, sunt 13 angajaţi de la staţia din municipiul care sunt infectaţi. Ultimele două diagnostice au fost stabilite în cursul zilei de joi. Se asemenea, 17 cadre au fost în izolare la domiciliu până astăzi, când au revenit 10 dintre ei.

Din cauza numărului ridicat de angajaţi din cadrul SAJ infectaţi, conducerea instituţiei a cerut permisiunea de se face angajări. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a aprobat angajarea a 19 persoane, însă încadrările nu s-au realizat deocamdată.

Pe de altă parte, liderul de sindicat de la nivelul SAJ Galaţi, dr. Cătălin Roşu, spune că starea de spirit a colegilor săi este extrem de afectată, după ce ambulanţierii şi asistentele s -u îmbolnăvit rând pe rând.

”Starea de spirit a colegilor mei e foarte proastă, evoluţia rezultatelor pozitive e foarte mare şi în scurt timp. Toţi sunt presaţi din această cauză, au familii, părinţi bătrâni acasă şi le e teamă să nu-i îmbolnăvească şi pe ei”,a declarat joi liderul de sindicat al SAJ Galaţi.

În judeţul Galaţi sunt 175 decazuri de infectare cu coronavirus. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.