Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, vineri, că, în doar 48 de ore, peste 8.000 de bucureşteni s-au înscris în Programul "Testăm pentru Vacanţă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa cum am promis, am făcut cât mai rapid toate demersurile astfel încât bucureştenii care călătoresc în scop turistic în Grecia sau în altă ţară care solicită testul Covid, să se poată înscrie în acest proiect al Primăriei Capitalei şi să poată efectua, gratuit, testele RT-PCR. Este un proiect care are un succes extraordinar, în doar două zile s-au primit peste 2.500 e-mail-uri, în care s-au solicitat teste pentru aproximativ 8.000 de persoane, părinţi, copii, bunici. După completarea formularelor necesare, toate aceste persoane vor fi repartizate la cele 12 clinici partenere, în funcţie de perioada în care au programată vacanţa", a anunţat, vineri, primarulgeneral Gabriela Firea.

Cetăţenii municipiului Bucureşti care urmează să călătorească în străinătate în scop turistic se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de mail vacanta2020@pmb.ro.

Cererea de includere va fi însoţită de copie CI şi/sau Certificat de naştere (în cazul minorilor sub 14 ani), precum şi documentele care atestă scopul turistic al călătoriei: copie bilet avion, bilet tren, rezervare hotelieră sau, în lipsa acestora, o declaraţie notarială pentru solicitant şi minorul/îi care îl însoţeste, document în care se va preciza dată sejurului.


 
Beneficiarilor li se vor comunica, prin e-mail, împreună cu decizia, şi detaliile privind programarea în vederea testării voluntare RT-PCR - ora, data, clinica şi adresa centrului de recoltare la care au fost programaţi.

”Unităţile afiliate au obligaţia, conform contractului, să efectueze testarea RT-PCR şi să transmită raportul testării în maximum 48 de ore de la data şi ora recoltării, atât în limba română, cât şi în limba engleză.  În cazul în care solicitantul căruia i s-a aprobat cererea nu s-a prezentat la data şi ora programării, acesta va pierde dreptul de a se testa în cadrul proiectului”, a transmis Primăria Capitalei.

Sursa citată a precizat că rezultatele pozitive ale testării vor fi raportate imediat de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi Direcţiile de Sănătate publică care vor lua măsurile care se impun.

În proiectul "Testăm pentru Vacanţă" se pot înscrie, pentru început, 9.000 de bucureşteni.

Programul „Testăm pentru Bucureşti” s-a extins cu proiectul "Testăm pentru vacanţă", iniţiativă aprobată de consilierii generali în data de 15 iulie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.