Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a solicitat Guvernului să renunţe la ideea total greşită prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursuri online, în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu condiţionaţi accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinare! Cerem Guvernului să renunţe la ideea total greşită prin care elevii nevaccinaţi ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă. O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de guvernanţi, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie”, a scris Gabriela Firea, vineri pe Facebook.

Aceasta a mai spus că elevii cu vârsta de până în 12 ani „nu au opţiunea vaccinării şi este evident că scenariul propus de Executiv, de şcoală în regim online, este complet inadecvat, în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”.

Firea a adăugat că social-democraţii cer miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să ajungă la un acord referitor la organizarea testării periodice a elevilor.

„PSD solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”, a conchis senatoarea PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.