Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea anunţă că reprezentanţi ai angajaţilor din serviciile de Ambulanţă s-au întâlnit, marţi, cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, iar în urma discuţiilor sindicaliştii aflaţi în greva foamei au decis să renunţe la această formă de protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ambulanţierii au fost primiţi la Guvern de premierul României şi de ministrul Muncii. Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relaţia corectă între sindicaliştii din Ambulanţă şi premierul României, Marcel Ciolacu, dar şi întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu”, a afirmat Zetea, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, în urma discuţiilor, reprezentanţilor celor de la Ambulanţă au decis să renunţe la greva foamei.

”Empatizez din tot sufletul cu situaţia prin care trec ambulanţierii din întreaga ţară, dar în mod special m-a impresionat interacţiunea avută cu Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale «Ambulanţa» din România, căruia i-am arătat că nu toţi politicienii lansează promisiuni fără acoperire. Admir felul demn în care ambulanţierii şi-au susţinut cauza şi mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reuşit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu ministrul Muncii şi că în urma dialogului constructiv, ambulanţierii au decis să renunţe la greva foamei”, a susţinut Zetea.

Cinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că Legea pensiilor nu recunoaşte condiţiile de muncă dificile din sistemul operativ. Protestul s-a derulat la Camera Deputaţilor, iar ulterior la Guvern. Salariaţii din sistem, care nu erau de serviciu, au protestat la sediul unităţilor. Şi sindicaliştii Federaţiei Sănătatea au anunţat, marţi, că sunt ”profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor, întrucât amendamentele justificate ale salariaţilor nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor. De asemenea, sindicaliştii au acuzat ”simularea consultării publice”.

Federaţia Ambulanţa a anunţat, marţi, că numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanţă care au intrat în greva foamei a ajuns la cinci: Chiş Gheorghe, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România, Gâdiuţă Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea, şi Muşa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanţa Olt.

Aceştia cereau o întâlnire de urgenţă cu premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu miniştrii Muncii şi Sănătăţii ”pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă”.

Legea pensiilor, adoptată de Parlament, elimină condiţiile speciale de care beneficiau angajaţii din sistem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.