Fregata „Regele Ferdinand” va participa la Operaţia EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, militarii românii urmând să asigure respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei şi să monitorizeze traficul maritim, precum şi să facă inspecţii la bordul navelor comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au transmis sâmbătă, printr-un comunicat, că Fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval şi o grupă de operatori pentru forţe speciale ambarcate, a plecat vineri, din portul militar Constanţa, pentru a participa la Operaţia EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie. 
“Misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei şi în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri şi persoane, prin monitorizarea traficului maritim şi executarea de inspecţii la bordul navelor comerciale din bazinul mediteranean”, se arată în comunicatul Forţelor Navale. 
Sursa citată a menţionat că participarea Armatei României, cu capabilităţi ale Forţelor Navale Române şi ale Forţelor pentru Operaţii Speciale, la Operaţia „IRINI” se execută pentru a îmbunătăţi situaţia de securitate din Marea Mediterană şi pentru a sprijini efortul comun de încetare a conflictului din Libia, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană.
Pe durata celor aproximativ 40 de zile de dislocare în Marea Neagră şi Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” va efectua escale de pregătire a echipajului şi de refacere a capacităţii de luptă a navei militare în porturi din zonele de sud ale Italiei şi Greciei. 
Nava militară românească este comandată de comandorul George-Victor Durea, iar echipajul acesteia este format din 239 de militari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.