Nepotul reginei Ana, Nicholas Medforth-Mills a afirmat că bunica i-a fost cea mai apropiată persoană în perioada copilăriei şi că a admirat-o pentru personalitatea puternică ce i-a oferit regelui sprijinul de care avea nevoie şi pentru încăpăţânarea cu care şi-a susţinut opiniile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi toţi. Zilele acestea, m-am gândit mereu la bunicii mei, dar astăzi, mult mai mult la bunica mea. Am o poză cu ea pe pervazul ferestrei de când eram copil. În fiecare dimineaţă, această fotografie îmi reaminteşte, de fiecare dată, că mi-a fost cea mai mai apropiată persoană în copilăria mea”, a scris pe Facebook, Nicholas Medforth-Mills, fiul principesei Elena şi nepot al regelui Mihai.

Nicholas Medforth-Mills spune că a admirat-o regina Ana pentru personalitatea puternică şi sprijinul constant pe care i l-a oferit regelui Mihai. ”Bunica mea, o Mare Doamnă, pe care mereu am admirat-o pentru inima ei imensă, pentru opiniile sale puternice, pentru personalitatea şi încăpăţânarea care i-au dat puterea de a-şi spune opiniile şi de a fi sprijinul de care bunicul meu a avut atât de multă nevoie. Bunica mea iubită, prietena mea dragă, nu vei fi niciodată uitată şi mulţi te vor regreta. Dumnezeu să te odihnească!”, a spus fostul principe.

Nicholas Medforth-Mills este primul născut al principesei Elena, cea de-a doua fiică a regelui Mihai şi reginei Ana. În aprilie 2010, în virtutea Statutului din 2007 al Casei Regale, el a devenit prinţul Nicolae al României, devenind totodată al treilea în ordinea succesiunii la tron, după principesa Margareta şi după mama sa. Cinci ani mai târziu, pe 1 august 2015, regele Mihai i-a retras titlul şi l-a scos din linia de succesiune la tron din considerente pe care Casa Regală nu le-a făcut publice.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.