Fostul director juridic al ASSMB Lavinia Coţofană spune că neregulile privind lucrările supraevaluate sau inexistente la Spitalul "Victor Gomoiu” din Bucureşti au început înaintea mandatului primarului general Gabriela Firea, dar recepţia a fost făcută în timpul acestuia. "Procesul de la Gomoiu, senzaţia mea personală este că trebuia să fie un proces simulat, trebuia pierdut, ca să se consfinţească furtul dinainte", afirmă ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fostul director juridic al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) Lavinia Coţofană afirmă că neregulile privind decontarea unor lucrări supraevaluate sau inexistente la Spitalul "Victor Gomoiu” din Bucureşti au început în mandatul fostului primar, dar că acestea au fost "perpetuate” în mandatul actualului primar general, Gabriela Firea, care nu a denunţat contractul.
 
"Recepţia şi atestările că în teren se află respectivele lucrări au fost făcute în mandatul doamnei primar Firea. (...) neregulile au început în vechiul mandat, dar neregulile au fost perpetuate şi banii au fost decontaţi în mandatul doamnei Firea, care la momentul la care a constatat  concluziile Raportului Corpului de Control al premierului Tudose trebuia să ia măsurile prevăzute de lege. Deci, contractul acesta se puteau face lucruri. Un contract oneros, un contract prin care este înşelată instituţia publică, nu eşti obligat să-l execuţi. În mandatul doamnei Firea s-au decontat lucrări care nu există, s-au decontat aparaturi de capacitate mult mai mare decât cele efectiv în teren. În mandatul doamnei Firea s-au plătit wc-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei plus TVA. În mandatul doamnei Firea au fost acceptate uşi pentru sălile de operaţie cu preţ de trei-patru ori mai mare care nu respectă normele DSP. Deşi în acte spune că trebuie de centimetri de senzor, ca să nu dea doctorul cu mâna, că trebuie să fie steril, el este deschis cu cotul”, a afirmat Lavinia Coţofană, vineriseara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
 
 
Ea a spus că toate paturile copiilor internaţi la "Victor Gomoiu" au 150 de cm, ceea ce este "ilogic”, având în vedere că mulţi copii de 12 ani au mai mult de un metru şi jumătate înălţime.
 
Lavinia Coţofană susţine de asemenea că de o lună şi jumătate administraţia locală nu plăteşte experţii care ar trebuie să se pronunţe cu privire la lucrări, iar o colegă i-a spus că biroul în care lucra a fost sigilat, laptopul a fost ridicat, iar experţilor nu i se permite accesul. 
 
"Doamna Firea şi directorii ei de integritate se cred Parchet. Am înţeles că cei mai aprigi contestatori şi mai slugi sunt foştii mei subordonaţi care fiecare visează să fie director de direcţie juridică”, a afirmat Coţofană.
 
"Procesul de la Gomoiu, senzaţia mea personală este că trebuia să fie un proces simulat, trebuia pierdut, ca să se consfinţească furtul dinainte. Este opinia mea personală. Mă face să afirm acest lucru faptul că experţii din dosar nu au fost plătiţi, la momentul la care am început să vedem neregulile am devenit, după cum vedeţi, persona non grata.  (...) De ce nu m-a lăsat să câştig litigiul? De ce nu plăteşte experţii? De când m-a angajat nu există litigiu pierdut. (...) IÎ dosarul Gomoiu am fost personal în instanţă, eu am coordonat aceiaşi oameni care înainte de venirea mea pierdeau litigiile”, a afirmat fostul director juridic din ASSMB. 
 
Aceasta a afirmat că în privinţa spitalului şi a deconturilor de la ”Victor Gomoiu” este vorba despre "furt din banul public”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.