Forţele Navale Române anunţă că nu au fost identificate mine marine în derivă în urma cercetărilor făcute în apropierea ţărmului la Costineşti, precum şi în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia. Misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forţelor Navale Române vor continua, arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele Navele Române au executat luni, 14 august, misiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, ca urmare a informării primite, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costineşti şi la existenţa unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia. Scafandrii EOD şi o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a raionului maritim din apropierea ţărmului de la Costineşti, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate in derivă”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Forţelor Navale, într-un comunicat de presă.

Tot luni, puitorul de mine şi plase ”Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), un elicopter IAR Puma Naval şi un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat, începând cu ora 13.00, misiuni conjugate de cercetare maritimă şi aeriană, în spaţiul maritim cuprins între Constanţa şi Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă în spaţiul monitorizat.

Potrivit sursei citate, misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forţelor Navale Române vor continua.

”De la începutul războiului din Ucraina, în luna februarie 2022, Forţele Navale Române şi-au adaptat planurile de activităţi şi desfăşoară acţiuni sistematice de cercetare a spaţiului maritim din zona de responsabilitate, cu nave şi aeronave militare, în colaborare cu structurile din sistemul naţional de apărare, cu atribuţii în domeniu, precum şi cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică”, a precizat aceeaşi sursă.

Autorităţile din Constanţa au intervenit, luni, după o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti, existând posibilitatea să fie vorba despre o mină marină. ISU Constanţa a anunţat că nu există victime. Forţele Navale Române au cercetat zona, după ce s-a semnalat faptul că o a doua mină marină ar pluti în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.