Forţele Aeriene Române vor transporta ajutoare umanitare către Republica Armenia, două aeronave decolând, sâmbătă, de pe Baza 90 Transport Aerian ”Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două aeronave, un C-130 Hercules şi un AN-26 ale Forţelor Aeriene Române au decolat sâmbătă, 7 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Erevan, Armenia, pentru a transporta prima tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că Forţele Aeriene Române au planificat realizarea a şase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile şi articole de cazarmament, cu o masă totală de aproximativ 9000 kg, asigurate din rezervele ANRSPS.

 

Misiunile de transport se execută în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă nr. 35 din 2023.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.