Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, în ultimele trei zile, Forţele Aeriene Române au executat două misiuni de poliţie aeriană, în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forţelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliţie aeriană în spaţiul aerian naţional. Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene. Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea aeronavelor aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre, în afara spaţiului aerian naţional”, arată anunţul de presă postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.
 
Conform sursei citate, aeronavele militare româneşti au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor.
 
„În prezent Forţele Aeriene Române execută, alături de militari din forţele aeriene ale Italiei, Germaniei şi Statelor Unite, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, mai indică sursa citată. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.