Fondatorul asociaţiei Casa Share din Iaşi, Bogdan Tănasă, susţine că a cumpărat din Coreea de Sud un aparat de analiză a testelor Covid-19, care a ajuns deja la Bucureşti, dar că nu-l poate aduce imediat la Iaşi, din cauza birocraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Tănase afirmă că aparatul a costat 55.000 de euro, iar banii au fost strânşi într-un timp record, din donaţii.

“Aparatul respectiv face 450 de teste pe zi. Am rugat furnizorul să ne pună primii la livrare pe listă şi l-au trimis repede! După tot acest zbucium aparatul de testare a ajuns la Bucureşti şi nu putem să-l aducem la Iaşi că vameşii şi DHL nu lucrează în weekend. CUM ????!!!! Cum mă?? Noi acuşi dăm ortul popii că nu ştim cine ne infectează şi voi, în STARE de URGENŢĂ, nu sunteţi în stare să puneţi câţiva vameşi să lucreze în weekend pentru echipamente sanitare care ne sunt vitale şi să-i obligaţi pe ăştia cu DHL-ul să aibă şi ei program special pentru Urgenţe??“, a scris Bogdan Tănasă pe Facebook.

Contactat de News.ro, fondatorul asociaţiei Casa Share, Bogdan Tănasă, a spus că la câteva minute după ce a scris pe Facebook a fost contactat de prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, care i-a promis că va rezolva situaţia.

“Eu mă pot urca acum în maşină ca să aduc aparatul la Iaşi. Vedem că avem puţine testări care se fac la Iaşi, ceea ce nu e normal. Vrem să ajutăm să-i depistăm pe cei bolnavi. E strigător la cer. Vom dona acest aparat spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi“, a declarat Bogdan Tănasă.

El a precizat că speră ca aparatul să ajungă la Iaşi cel târziu duminică.

“Nu mai putem amâna nici o zi, pentru că vedem că situaţia se înrăutăţeşte de la un minut la altul“, a mai afirmat fondatorul asociaţiei Casa Share.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.