Poliţiştii de frontieră suceveni au tras, joi, trei focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandişti şi au confiscat 14.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, care urmau să fie valorificate pe piaţa neagră din România, anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Izvoarele Sucevei au observat, joi, în jurul orei 16.00, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera cu Ucraina către interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase, anunţă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

"Imediat, s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, încercând să fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, trei focuri de avertisment în plan vertical”, precizează instituţia.

În urma acţiunii, poliţiştii au reţinut un cetăţean român în vârstă de 18 ani, care locuia în Suceava, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit patru colete, învelite în folie neagră care conţineau 4.500 de pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Conform poliţiştilor de frontieră, marfa, în valoare de 45.000 de lei, a fost confiscată, iar românul este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În aceeaşi zi, au mai fost confiscate alte 9.500 de pachete de ţigări în valoare de 104.500 de lei în urma unei alte acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, mai arată Poliţia de Frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.