Trei medici şi opt asistente medicale care lucrează în Spitalul Orăşenesc din staţiunea Sinaia au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în urma unei testări făcute la nivelul unităţii sanitare. Având în vedere numărul mare de infectări, activitatea a fost suspendată în mai mule secţii ale unităţii medicale, inclusiv chirurgie, bloc operator şi Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Orăşenesc Sinaia anunţă că primele rezultate ale anchetei epidemiologice făcute în unitatea sanitară arată că infectarea celor 11 cadre medicale ar fi avut loc în spital, în condiţiile unui volum foarte mare de muncă şi în situaţia în care la secţia Chirurgie volumul activităţii aproape s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, iar rezultatele preliminare consideră că infectarea a avut loc ca urmare a creşterii volumului activităţii chirurgicale cu 75-100% faţă de intervalul similar al anului trecut. În ultimele săptămâni au fost transferaţi în unitatea noastră foarte mulţi pacienţi din judeţul Prahova, cu afecţiuni grave (urgenţe chirurgicale, oncologice, vârstnici, endoscopii, consulturi, pansamente etc.)”, a anunţat managerul Spitalului Orăşenesc Sinaia, Mariana Miu-Grigorescu, într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază. 
 
Pe lângă cele 11 cadre medicale infectate cu virusul SARS-CoV-2, au mai fost testate şi altele, iar în cazul a patru dintre acestea testele au fost negative, iar alte 13 probe sunt încă lucru. 
 
La nivelul spitalului, secţiile Medicină Internă, Pediatrie, Obstretică-Ginecologie, Compartimentul de Primiri Urgenţe, Laboratorul de analiză şi Ambulatoriul Spitalului îşi continuă activitatea.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ -"Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Spitalul Orăşenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unităţii sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici şi opt asistente au fost identificaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activităţii, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie” informează, joi, Prefectura Prahova.  
 
Pacienţii internaţi în secţiile a căror activitate a fost suspendată temporar au fost transferaţi către alte spitale. Cadrele medicale infectate au intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi şi carantinarea acestora. 
 
Activităţilor spitalului se desfăşoară "în program şi ritm normal”, mai transmit autorităţile judeţene.
 
Cea mai recentă raportate pe 24 de ore arată că în judeţul Prahova au fost puse 65 de noi diagnostice de COVID-19, cele mai multe la persoane din categoria de vârstă 40-49 de ani. Printre cei nou diagnosticaţi se numără şi doi minori. 
 
De la începutul pandemiei în Prahova, 5.950 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 201 decese asociate acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.